Sisustusvinkit kesämökkiin tai vapaa-ajan asuntoon

Onko sinulla ostettu tai peritty kesämökki, joka on sisustuksellisesti hieman nuhjuinen tai päivittämätön? Onko kesämökin tarkoituksin olla autenttinen maalaishenkinen kesäkoti, jonka sisustukseen ei tarvitse kiinnittää huomiota? Kuuluuko kesämökin pursuta kaikkea sitä vanhaa, joka kodista on siivottu tai sisustettu menemään? Vastauksia näihin kysymyksiin on yhtä paljon kuin meitä ihmisiäkin, eikä yhtä, oikeaa vastausta siis edes ole.

Lue tästä artikkelista vinkit kesämökin tai vapaa-ajan asunnon katseen kohottamiseen ja pienempiin ja suurempiin sisustusprojekteihin vanhaa kunnioittaen!

Kesämökin sisustus on entistä trendikkäämpäämodulshus_sisustus_1

Sisustaminen on noussut trendiksi Suomessa ja korona-aika ja kotona istuminen ainoastaan kasvattivat sisustuksen suosiota. Eikä ihme, sillä juuri Suomesta tulee paljon kauniita sisustuselementtejä ja skandinaavinen sisustustyyli on meillä helposti toteutettavissa.

Ei siis ihme, että kesämökin sisustaminen on yhä trendikkäämpää ja nuhjuisista ja likaisista mökeistä luodaan kauniita, viihtyisiä ja siistejä lomakeitaita. Mökki tai vapaa-ajan asunto ansaitsee tulla nähdyksi, sillä suomalaisen luonnon keskellä sijaitsevilla kesäkodeilla on paikka meidän sydämissä.

Anna siis omalle kesämökillesi tai vapaa-ajan asunnollesi katseen kohotus. Mökkiä ei tarvitse sisustaa vieraita varten tai siksi, koska se on trendikästä vaan oman viihtyvyyden ja mökin käytännöllisyyden parantamisen vuoksi. Rakasta mökkiäsi ja käytä muutama hetki oman tyylisi löytämiseksi. Lue lisää erilaisista sisustustyyleistä lisää seuraavasta kappaleesta.

Rentoa ja maalaisromanttista vai ryhdikästä ja simppeliä?

Sisustustyylejä on hyvin paljon ja kaikki tyylit eivät miellytä kaikkia. Mökin tai vapaa-ajan asunnon kohdalla tuleekin huomioida se, että jokaisella mökkeilijällä olisi hyvä olla ja että mökin tunnelmaa ja historiaa ei pilaa yrittämällä luoda vanhasta mökistä täysin uutta tai puumökistä kivilinnaa. Sisustustyylin valintaan kannattaakin käyttää hetki aikaa.

Tavallisimpia mökkityylejä on maalaisromanttinen tyyli, sekä skandinaavinen tyyli. Yleensä mökki on puinen ja vanhemmat mökit hieman rempallaan. Maalaisromanttista pitsiä, koristeellisuutta, vaaleutta ja puisia huonekaluja yhdistelemällä synkeästä pirtistä voi saada harmonisen ja rauhallisen vapaa-ajan asunnon. Skandinaavinen, särmikkään moderni tyyli on toinen kesän hittityyleistä, sillä moderni ja skandinaavinen sisustustyyli on vallannut suomalaisia koteja jo useamman vuoden ajan.

Mökillä voi rohkeasti yhdistellä uutta ja vanhaa ja 1970- ja 1980-lukujen mummoloista tutut retroesineet ovatkin erityisen suosittuja mökin sisustuksessa. Kun modernia ja retroa tyyliä yhdistelee oikein ja huolella, on lopputulemana poikkeuksellisen näyttävä ja viihtyisä koti, jossa erityinen, vanha esine saa ansaitsemansa huomion ja mökki ansaitsemansa katseen kohotuksen.

Sisusta siis rohkeasti, mutta omaan tyyliisi. Anna mökin kertoa tarinansa, mutta tee siitä sellainen paikka jossa sinä, ja muut mökin käyttäjät viihtyvät!

modulhus_sisustus_2

Viisi vinkkiä helppoon katseen kohotukseen

Mökin sisustamisen ei tarvitse olla hampaat irvessä suunnittelua, budjetointia ja alennusmyynneissä juoksemista. Rahaa ei tarvitse käyttää paljoa, mikäli suunnittelee vain pientä piristystä, eikä koko mökin uudelleen remontointia. Tässä muutamia vinkkejä mökin tai vapaa-ajan asunnon katseen kohottamiseksi!

  1. Siivoa! Mökille kertyy usein ylimääräistä tavaraa, sillä sinne on helppo dumbata vanhoja asioita kotoa ja muualta. Siivoa kaikki turha pois. Jätä vain hyödylliset asiat ja ne, joilla on sinulle, muille tai esimerkiksi jälkipolville jotain arvoa. Myy tai anna tavaraa pois!
  2. Piilota! Mökistä tai vapaa-ajan asunnosta tekee usein rauhattoman näköisen se, että pöydät ja hyllyt notkuvat tavaraa. Piilota turha tavara kaappeihin ja esimerkiksi koreihin ja mikäli kaappitilaa ei ole, palaa kohtaa 1) ja karsi turhaa tavaraa pois.
  3. Maalaa! Maalaaminen vaatii hieman budjettia, mutta maaleja annetaa usein myös pois esimerkiksi Facebookin roskalava-ryhmissä. Hanki mieluisia maaleja ja välineet ja muuta esimerkiksi seinien, katon tai lattian väriä. Pieni muutos vaikkapa vaaleampaan suuntaan tekee mökistä heti huomattavasti valoisamman.
  4. Sisusta kankailla! Uudista vaikkapa mökin verhot ja päiväpeitteet. Hanki samanlaisia käsipyyhkeitä ja vaihda vaikkapa matot. Tekstiilejä voi saada edullisesti tai ilmaiseksi ja niillä on suuri vaikutus vapaa-ajan asunnon yleisilmeeseen!
  5. Hyödynnä luonnon antimia! Kerää vaikkapa kauden kukkia tai syksyn punertamia lehtiä ja sisusta niillä vapaa-ajan asunto tai mökki kauniiksi. Hyödynnä hiekkaa, rantakiviä ja vaikkapa käpyjä ja tuo luonto kotiin!

 


Haluaisitko päästä sisustamaan omaa mökkiä tai vapaa-ajan asuntoa? Rakenna unelmiesi mökki Modulhusin työkalulla ja voit päästä sisustushommiin jo tänä kesänä!

Modulhus Talot Suomi

Modulhus talot valmistetaan laadukkaimmasta puumateriaalista Ruotsissa, Suomessa, Virossa ja Latviassa vuodesta 2014 lähtien. Suunnittele oma talo, mökki tai huvila Talonrakentaja-työkalun avulla netissä.