MODULHUS TALO - AIDOSTI MUUTTOVALMIS

Kerromme täällä tarkemmin rakennusprojektin eri vaiheista

Talo & Tontti

Rakennusprojekti kannattaa aina aloittaa tontista. Etsi siis hyvä tontti johon haluat rakentaa talon. Seuraavaksi selvität kunnalla mikä talomalli siihen sopii. 

Rakennuslupa & Laina

Talon valinnan jälkeen on aika selvittää rahoitus pankilla. Myönnetyllä lainapäätöksellä voidaan aloittaa rakennuslupahakemus ja sitten rakentaminen.

TILAA UUTISKIRJEEMME

 

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

TALON RAKENTAMISEN VAIHEET

Jos unelmoit talon rakentamisesta mahdollisimman vaivattomasti, silloin aidosti muuttovalmis Modulhus talo on juuri sinua varten. Allekirjoitat vain sopimuksen talopaketista ja annat Modulhus-tiimin hoitaa projektin alusta loppuun saakka. Tällöin voit olla varma että saat laadukkaan talon selkeällä hinnoittelulla lyhyelläkin aikataululla.

Miten Modulhus taloprojekti etenee käytännössä?

 

1. Etsi sopiva tontti

Etsi unelmatalollesi sopiva tontti ja selvitä saako siihen rakentaa haluamasi talomalli. Tämän voit joko tehdä itse tai kysyä meiltä neuvoa ja apua, teemme myös selvitykset ja hakemukset puolestasi.

Kunnan rakennusvalvonnasta selviää tontin rakennusoikeuden sekä muut määräykset. Heidän kautta selviää missä kunnallistekniikka sijaitsee ja myös jos vesi-, viemäri- ja kaukolämpöverkkoon on mahdollista tai pakko liittyä ja mitä ne maksaa.

 

2. Valitse talomalli

Kun olet löytänyt sopivan tontin on aika valita sopiva unelmiesi talomalli. Kaikkien Modulhus talojen pohjaratkaisuja on mahdollista muuttaa tarpeidesi mukaan. Esimerkiksi makuuhuoneiden määrää voi lisätä tai vähentää. Muita muutoksia on myös mahdollista tehdä, kysy lisää meiltä. Talon voit suunnitella täysin makusi mukaan Modulhus Talonrakentaja -työkalun avulla netissä. 

www.modulhus.fi/talonrakentaja

 

3. Kustannuslaskelma ja lainaneuvottelut pankin kanssa

Kun tontti ja talomalli on valittu lasketaan rakentamisen kokonaiskustannukset. Voit itse suunnitella talon Modulhus Talonrakentaja -työkalun avulla kotisohvalta jonka jälkeen tarjous lähetetään sinulle muutaman minuutin sisällä. Henkilökohtainen lainatarjous sisältää lopullisen hinnan jonka avulla voit hakea pankista lainaa.

Seuraavaksi on aika mennä pankkiin neuvottelemaan lainasta. Lainan edellytyksenä on riittävät vakuudet johon käy m.m. rakennettava talo ja tontti. Lisävakuudeksi rakennusajaksi voi tarvita esimerkiksi aikaisempaa omakotitaloa, omistusasuntoa, henkilötakaajia tai muuta varallisuutta, lainatakausta tai valtiontakausta.

Autamme sinua tarpeessa tekemään taloprojektillesi kokonaisvaltaisen kustannusarvion

 

4. Allekirjoita tarjous ja talosopimus

Kun olet allekirjoittanut talon tarjouksen ja sopimuksen saat Modulhusilta apua rakennusluvan laatimisessa ja projektin valmistelussa. Varausmaksun suorituksen jälkeen käynnistämme rakennusprosessin ja valmistelut rakennusluvan saamiseksi. 

Modulhus suunnittelee ja valmistelee tarvittavat piirustukset ja asiakirjat rakennuslupaa varten. Tässä vaiheessa sovitaan tarkemmin myös muiden töiden urakoinnista.

 

5. Palkkaa vastaava työnjohtaja

Saat itse päättää kenet haluat käyttää vastaavana työnjohtajana joka vastaa rakennusprojektin turvallisuudesta ja esim maanrakennusurakan laadusta.

Modulhus palkkaa aina jokaiselle rakennusprojektille arkkitehdin ja pääsuunnittelijan jotka kuuluvat talopaketin hintaan. Meidän kautta voit myös palkata ammattitaitoisen vastaavan työnjohtajan valvomaan projektia. Jos palkkaat meidän kautta vastaavan työnjohtajan, on hyvä ajatus palkata erikseen myös oma valvoja, joka valvoo työmaalla nimenomaan sinun etujasi rakennuttajana.

Rakennustyön valvojia pientalohankkeisiin löytyy esim. FISENin sivuilta.

www.fise.fi

 

6. Ennen rakentamisen aloittamista tarvitset rakennusluvan

Rakennusluvan ja tontilla mahdollisesti sijaitsevan vanhan rakennuksen purkuluvan saat kunnan rakennusvalvonnalta. Rakennuslupaa haetaan nykyään useimmiten sähköisesti.

Rakennuslupahakemukseen on liitettävä selvitys rakennuspaikan hallintaoikeudesta sekä rakennuksen piirustuspaketti, johon kuuluu asemakuva sekä pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirustukset. Lisäksi tarvitaan mm. selvitys naapureiden kuulemisesta, pohjaolosuhteista, rakennushankeilmoitukset ja rakennusoikeuslaskelma, rakentamisen pinta-ala- ja tilavuustiedot, rakennuksen lämmöntasauslaskelma ja energiatodistus.

Modulhus auttaa sinua aina rakennusluvan hankkimisessa. Toimitamme sinulle tarvittavat asiakirjat allekirjoitettavaksi jonka jälkeen voit lähettää ne kunnan rakennusvalvontatoimistoon.

Rakennusluvan käsittelylle on varattava aikaa kuukausi tai pari, loma-aikoina enemmänkin. Kuntien verkkosivuilta löytyvät useimmiten kunnan rakennusjärjestykset ja palveluhinnasto.

 

7. Urakkasopimus

Kun rakennuslupa on myönnetty, on aika aloittaa materiaalien tilaus ja varsinainen rakentaminen tehtaallamme. Modulhus tarvitsee rakennusluvan ja pankin tustodistuksen myönnetylle lainalle ennen kuin työt voidaan aloittaa. Tässä vaiheessa talosta laskutetaan normaalisti myös 40%. 

Modulhus muuttovalmis talo tilataan aina ketterästi yhdellä sopimuksella, mikä helpottaa byrokratiaa ja vähentää vaivaa. Tontilla rakennettaessa voi urakoitsijoita olla useita kymmeniä ja sopimuksia vielä enemmän. Talotoimitus kestää normaalisti noin 12-18 viikkoa riippuen talon koosta ja varustelusta.

 

8. Aloituslupa ja aloituskokous

Ennen rakennustyön käynnistymistä järjestetään aloituskokous joka sovitaan kunnan rakennusvalvonnan kanssa. Aloituskokoukseen tulee kunnan edustaja, rakennuttaja/tilaaja, rakennuksen pääsuunnittelija sekä vastaava työnjohtaja.

Aloituskokouksessa sovitaan aikataulusta ja tehtävistä. Kokouksessa päätetään myös valvojat ja vastaavat eri alueille sekä miten tarkastukset kirjataan että missä tärkeät asiakirjat säilytetään.

Aloituskokouksessa voidaan tarkentaa myös aikataulua rakennusluvassa määrätyistä tarkistuksista ja katselmuksista. Useampi katselmus tehdään tehtaallamme ja laadimme näistä myös tarkastuspöytäkirjat jotka toimitetaan talon yhteydessä.

 

 

9. Maanrakennustyöt aloitetaan

Tontilla täytyy tehdä valmistelevia töitä ennen kuin rakennuttajan oma urakoitsija tai Modulhus perustusurakoitsija voi aloittaa varsinaiset työt. Maaperätutkimuksen mukaan tehdään myös mahdolliset maansiirto-, maamassojen vaihto- ja räjäytys- tai paalutus suunnitelmat.

Rakennuksen sijainti merkitään tontille ennen perustusten rakentamista jotta omakotitalo rakennetaan tarkalleen rakennusluvassa määriteltyyn paikkaan. Merkitseminen tilataan rakennusvalvonnasta hyvissä ajoin ennen rakentamisen aloittamista. Tontilta raivataan puut, pensaat ja ylimääräiset maa-ainekset. Tontille rakennetaan myös tarpeessa tieyhteydet jotta talo voidaan toimittaa kuorma-autolla perille saakka. 

 

10. Perustukset asennetaan

Kun maarakennusurakoitsija on tehnyt maatyöt valmiiksi on aika toimittaa ja asentaa perustukset.

Modulhus pilariperustus voidaan yleensä toteuttaa suoraan kalliolle ilman erillistä louhintaa tai muita maanrakennustöitä. Pilariperustus on myös mahdollista toteuttaa muualla kuin kalliolla jos maaperä tämän sallii. Sähkökaapeleiden ja vesijohtojen vedot voi kuitenkin usein vaatia kaivuutöitä.

Modulhus ryömintätilainen tuulettuva perustus tehdään joko tontilla harkoista, valamalla tai teollisesti valmistetuista betonilaatoista. Perustukset toteutetaan tonttisi pohjan perusteella routimattomalle maalle turvallisesti ja kestävästi. 

 

11. Sähkö- vesi- ja viemäriliittymät (ja muut maanrakennustyöt tontilla)

Kun maanrakennustyöt ovat valmiit, tehdään kiinteistöliittymät ja viimeistellään tontin maarakennustyöt.

Rakennuttajana vastaat itse kiinteistöliittymien vetämisestä tontin rajalta. Tarkista Modulhus tarjouksen sisällysluettelo jotta tiedät mitä töitä urakkasopimuksen ulkopuolelle jää, jotta voit kilpailuttaa nämä urakat ajoissa. 

12. Talo toimitetaan tontille

Ennen kuin talo toimitetaan tontille laskutetaan normaalisti myös 50% talon hinnasta. Talo on rakennettu noin 95% valmiiksi tehtaassa sisätiloissa ennen toimitusta. Pienemmät talomallit toimitetaan täysin muuttovalmiina ja suuremmat talomallit toimitetaan useammassa moduulissa jotka kasataan tontilla 1-14 päivän sisällä riippuen varustelusta ja mallista.

 

13. Käyttöönottotarkastus

Taloon ei voi muuttaa ennen kuin käyttöönottotarkastus on suoritettu. Käyttöönottotarkastus on osittainen loppukatselmus jossa varmistetaan että talo on turvallinen, terveellinen ja käyttökelpoinen. Käyttöönottotarkastuksessa ovat mukana vähintään kunnan rakennustarkastaja, työmaan vastaava työnjohtaja ja sinä rakennuttajana.

Varmista, että tarkastuksessa ovat mukana kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten todistukset aiemmin toteutetuista tarkastuksista sekä pöytäkirjat.

Kotitalouksien on ilmoitettava verohallinnolle tiedot kaikista ostamistaan rakennusluvan alaisista töistä ennen rakennustarkastajan tekemää käyttöönottotarkastusta tai loppukatselmusta. 

Kun käyttöönottotarkastus on suoritettu laskutamme viimeiset 10% talon hinnasta.

www.vero.fi/rakentamisilmoitukset

Loppukatselmus tehdään silloin kun kaikki tarkastukset on tehty ja pihatyöt ovat valmiina. Loppukatselmus on tehtävä rakennusluvan voimassaoloaikana, eli viiden vuoden sisällä. 

 

14. Vastaanotto ja viimeistely

Kun urakoitsijat ilmoittavat, että työ on valmis, pidetään vastaanottotarkastus. Siinä ovat sinun ja vastaavan työnjohtajan sekä mielellään pääsuunnittelijan lisäksi urakoitsijat, joiden työtä ollaan ottamassa vastaan.

Vastaanottotarkastukset pidetään yhdessä tai erikseen jokaisesta erillisestä urakasta sitä mukaan kuin ne valmistuvat, vastaanottoon osallistuu sinä, työnjohtaja, urakoitsijat sekä vaihtoehtoisesti myös pääsuunnittelija.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Rakennusprojektin hintaan vaikuttaa monta tekijää, kuten esim. materiaalit ja lämmitysmuoto. Me annamme sinulle aina tarkan kiinteän hinnan talollesi. Voit itse suunnitella ja rakentaa talosi Modulhus Talonrakentajassa verkkosivuillamme, missä voit päättää talon kokonaishinnan valintojesi perusteella.

Annamme kaikille talomalleille 10 vuoden takuun. Lue meidän takuuehdot tästä.

Saat meiltä kokonaisurakointia koko Suomessa. Tämä tarkoittaa että suoritamme m.m. perustustyöt ja tontin maanrakennustyöt puolestasi tarvittaessa.

Talon rakentaminen itse on yllättävän pitkä prosessi, sillä projektissa voi olla mukana useampi kuin yksi yrittäjä jotka ovat toisistaan riippuvaisia valmistaakseen talosi. Myös ulkoisia tekijöitä, kuten sää tai rakennuslupa vaikuttavat työn kestoon. Jos talon runko rakennetaan talvella tai huonolla kelillä saattaa sille aiheuttaa vakavia kosteus- ja homevaurioita, tällöin voi olla että talon rakentamista ei voida aloittaa tai jatkaa tiettyinä ajankohtina. Modulhus talot rakennetaan sisätiloissa, jolloin rakennusprosessiin ei vaikuta sääoloihin liittyviä tekijöitä.

 

Yleensä mökin rakentaminen itse on alustavasti luultua kalliimpi työ. Tämä voi johtua useammasta tekijästä, ja työn aikana voi ilmestyä lisäkustannuksia jotka pahimmassa tapauksessa voivat pysäyttää koko rakennusprosessin jos varat eivät riitä. Myös vaihtelevat ja odottamattomat olosuhteet vaikuttavat hintaan. Tämän takia talopaketin hankkiminen on viisas valinta. Talopaketin kustannukset ovat huolellisesti suunniteltu, ja tiedät tarkalleen millaisen rahoituksen tarvitset, sekä millä aikataululla saat talon pihallesi.

Tilatessasi jokin meidän perusmalleista pyrimme pitämään toimitusajan 12 ja 16 viikon välillä.

Tilauksesta muuttovalmiiseen talopakettiin tai mökkipakettiin menee tavallisesti 12-16 viikkoa.

Suomessa ei saa rakentaa ilman lupaa. Alle 20 neliön kylmät asumattomat talot voidaan kuitenkin rakentaa ilman rakennuslupaa. Määräykset vaihtelevat myös kunnittain. Kaikki rakennukset joissa on tulisija tai takka vaatii aina luvan, mukaan lukien pienet saunat ja grillikatokset.

Rakennusluvan hakemusprosessi vie noin 1-3 kuukautta kunnasta riippuen. Autamme sinua aina tarpeen mukaan rakennusluvan haussa.

Modulhus toimittaa talopaketteja ja mökkipaketteja kaikkiin Pohjoismaihin jossa vain moduuleille sopivia kuljetusmahdollisuuksia löytyy. Me rakennamme mökkipaketit valmiiksi omalla tehtaallamme, joten ainoana mahdollisena esteenä on reitti tontille. Ruotsissa toimitamme mökkimme saman Modulhus tavaramerkin alla. Osoitteessa Modulhus.se voi helposti tilata Ruotsiksi. Talo voidaan toimittaa minne tahansa Pohjoismaihin, riippumatta millä sivustolla olet tehnyt tarjouspyynnön.

Modulhus-konserni rakentaa talopaketit eri tarpeiden mukaan. Olemme rakentaneet mm. asuinhuoneyhdistyksiä, huvila-alueita, mökkialueita, huviloita, paritaloja, saunamökkejä ja valmistaloja.

Kyllä kannattaa. Kiinteistön hankkiminen on useimmiten sinulle kannattava kauppa, ja arvo vain nousee kun rakennat siihen talon tai mökin. Sosiaalinen arvo on vielä korkeampi sinulle ja perheellesi, kun voitte yhdessä ystävien kanssa nauttia talosta tai mökistä. Pakettitalon rakentaminen taas antaa sinulle aikaa muuhun kun et tarvitse keskittyä rakennusprosessin kaikkiin vaiheisiin. Modulhus Talot ovat muuttovalmiit toimitusvaiheessa.

Talonrakentaja-työkalun avulla syntyneen tarjoushinnan lisäksi syntyy kustannuksia perustan rakentamisessa (sis. sähköliittymä, viemärit, vesiliittymä) sekä mahdollisia kustannuksia kunnan rakennuslupahakemuksessa.

Kotisi tai mökkisi lämmitykseen suosittelemme lattialämmitystä, lämpöpattereita tai ilmalämpöpumppua. Maalämpöä suositellaan suurempiin taloihin.

”Talonrakentaja”-työkalun avulla voit räätälöidä taloa tai mökkiä oman maun mukaan. Jos sen lisäksi haluat tehdä muutoksia, tulee sinun ottaa meihin suoraan yhteyttä ja tiedottaa toiveistasi.

Tietenkin se on mahdollista. Voit rakentaa talon “Talonrakentaja”-työkalussa ja olla meihin yhteydessä jos haluat että lisäämme tarjoukseen myös saunan.

Niin kauan kuin rakennuslupaan sisältyy kellarin rakentaminen, saat rakentaa kellarin talon alle.

Autamme sinua tekemään talon perustat ja liittymät ennen talon toimitusta. Kysy vain meiltä niin helpotamme rakennusprosessia järjestämällä kaikki tarvittavat vaiheet sinua varten.

Kyllä, kaikki talopaketit ja mökkipaketit ovat eristettyjä ja niissä voi asua vuoden ympäri. Kannattaa aina pitää mielessä että rakennuslupaa haettaessa, pitää valita mihin käyttötarkoitukseen taloa rakennetaan. Voit tarvittaessa hakea muutoslupaa kunnalta jälkikäteen.

Modulhusin muuttovalmis talopaketti tarkoittaa sitä, että rakennamme talon tehtaallamme valmiiksi paketiksi, ja toimitamme talon yhdessä tai useassa moduulissa tontillesi loppuasennusta varten. 

Kuljetus- ja nosturikustannukset sisältyvät pienien 25-40 m2 mökkipakettien hintaan. Suurempien 40-125 m2 talopakettien hintaan ei sisälly kuljetuksia, mutta voit lisätä toimituskulut “Talonrakentaja”-työkalussa. Nosturit ja kuljetukset suunnitellaan ja järjestetään aina erikseen sillä jokainen tontti on erinäköinen ja nosturin kapasiteetti vaihtelee.

 

Sortter tarjoaa mökkirahoitusta ja vertailee heidän yhteistyökumppaneiden avulla matalalla korolla noin 20 eri rahoitusta talollesi. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja. 

 

Talopaketti tai Mökkipaketti hinnoitellaan ”Talonrakentaja”-työkalun avulla. Päätät itse hinnasta ja mahdollisista lisävarusteista tai kiinteistä kalusteista.