E-kirjat/Sähköinen Kirja

Mistä vois ostaa e-kirjoja netistä?

Siinä missä olit ennen tottunut ostamaan kirjasi kivijalkamyymälästä, voit tänä päivänä tehdä kirjaostoksia, vaikka omalla kotisohvallasi. Voit tehdä todellisia löytöjä, tai nauttia vain kirjan ostamisen helppoudesta. Ostamalla e- kirjat netistä et säästä paitsi aikaasi, vaan myös rahaasi. Sillä usein e- kirja on normaalia kirjaa edullisempi, sekä huomattavasti ekologisempi hankinta.

Mistä sitten löydät parhaat e-kirjat? Sinun tarvitsee hetkeksi aikaa istahtaa alas, ja tutkia netin laajaakin laajempaa valikoimaa, joka sisältää erilaisia e- kirjoja. Voit halutessasi maksaa kuukausimaksua palvelun tarjoajille, jolloin sinulla on käytössä laajaakin laajempi digitaalinen kirjasto.

Näin toimien saat tosin vain kuunteluoikeuden valitsemaasi kirjaan, ja kun lopetat sopimuksen, menetät samalla myös lukuoikeutesi. Muutamat ääni- ja e- kirjoja tarjoavat palveluntarjoajat tosin antavat käyttäjälleen mahdollisuuden lunastaa kirjan itselleen, heillä käytössä olevien krediittien avulla. Näin toimien pystyt kohtalaisen edullisesti ostamaan e-kirjan itsellesi, ja kartuttamaan tällä tavoin omaa digitaalista kirjastoasi.

Storytellin, Bookbeatin, Nextoryn, Elisa kirjan tai Audiblen lisäksi netistä löytyy lukuisia eri e- kirjoja myyviä virtuaalisia kirjakauppoja. Voit valita haluatko vaihtaa kivijalkakaupan aikaa ja vaivaa säästävään verkkokauppaan- verkkokauppaan joka myy sinulle tuhansia e- kirjoja.

Voit ostaa e- kirjan muun muassa suositusta Adlibriksestä, Elisa Kirjasta, Suomalaisesta kirjakaupasta, Ellibsistä tai vaikkapa verkkokauppojen jättiläisestä, Amazonista. Voit valintasi mukaan valita haluatko ostaa e- kirjan kotimaisesta verkkokaupasta vai ostatko sen sijaan e- kirjan suurista ulkomaisista verkkokaupoista? Jos kaipaat suomenkielisiä e- kirjoja, varmimmin löydät oman suosikkisi kotimaisista verkkokaupoista. Kun taas englanninkielistä kirjallisuutta sekä kansainvälistä kirjallisuutta löydät ulkomaisista verkkokaupoista, kuten Amazonista.

Paras suomalainen e-kirjakauppa netissä?

Kun haluat varmistaa, että tuet kotimaista osaamista, sinun kannattaa ostaa e-kirja kotimaisesta verkkokaupasta. Suomalainen kirjakauppa lienee yksi tunnetuimmista kotimaisista kirjakaupoista, joista voit ostaa perinteisten kirjojen lisäksi myös e-kirjoja. Ostamisen jälkeen e- kirja siirtyy omaan digitaaliseen kirjahyllyysi, jossa se on luettavissasi ilman mitään erillisiä kuukausimaksuja.

Kuitenkin kun perehdyt asiaan hieman enemmän, huomaat että kotimaisilta e- kirjamarkkinoilta löytyy tämän Suomalaisen kirjakaupan lisäksi muita e- kirjoja myyviä kirjakauppoja. Tutustu suuren kirjavalikoimaan omaavaan Ellibs- verkkokauppaan, josta löydät ehkäpä maamme suurimman ja monipuolisimman valikoiman erilaisia e- ja äänikirjoja. Löydät ellibsin valikoimasta laajan kattauksen niin kotimaisia kuin kansainvälisiä kirjoja, niin ääni kuin e- kirjana!

Löydät tuhansien e- kirjojen valikoiman myös Elisa Kirjasta. Elisa on paljon muutakin kuin pelkkä puhelinoperaattori, sillä Elisa Kirjalla on tuhansien kirjojen valikoima erilaisia e- kirjoja. Löydät kirjoista omat suosikkisi, ja voit ostaa ne suoraan esimerkiksi luottokortillasi.

Toisaalta Elisa- kirjasta voit kätevän kuukausitilauksen avulla lunastaa kirjoja itsellesi kätevien krediittien avulla. Tämä on varsin edullinen keino kartuttaa omaa digitaalista kirjastoasi. Onhan tämä kirjasto, joka ei vie tilaa kirjahyllyssäsi, eikä paina käsilaukussasi. Sillä e- kirja löytyy niin omasta puhelimestasi, kuin vaikka tabletilta tai tietokoneeltasi.

Kun pohdit parasta kotimaista verkkokauppaa, sinun on hyvä tutustua etukäteen ainakin näihin edellä mainittuihin verkkokauppoihin, joista löydät niin e- kirjoja kuin äänikirjoja. On kuitenkin melkein mahdotonta sanoa mikä näistä on paras, sillä jokainen käyttäjä kokee käyttökokemuksen aina hieman eri tavoin. Pohdi mitä vaatimuksia sekä odotuksia sinulla on oman e- kirjoja tarjoavan palvelunsuhteen ja tee päätös vasta tämän jälkeen. Suosimalla kotimaista osaamista, varmistat vastuullisuudellasi että jatkossa Suomessa riittää töitä. Ja vaikka haaveilisit jostain ulkomaisesta kirjasta, voit silti tarkistaa löytyykö tämä kansainvälinen teos myös kotimaisesta verkkokaupasta.

E-kirjojen lukeminen kännykästä

Unohda repeytyneet kirjansivut sekä kadonneet kirjanmerkit. Nyt sinulla on mahdollisuus lukea suosikkikirjojasi kätevästi omalta puhelimeltasi. Totta, kirjojen lukeminen on viimeisten vuosien saatossa ottanut aimo digiloikan, sillä löydät jo tuhansien e- kirjojen valikoiman, joita voit lukea suoraan omalla puhelimellasi.

Valitessasi mistä haluat ostaa oman e- kirjasi, tutustut samalla e- kirjojen omaan sovellukseen, jonka voi usein ladata maksutta omasta sovelluskaupasta. Loppuun asti hiotun sovelluksen avulla pääset ensinnäkin selaamaan ostamiasi kirjoja, kuin myös lukemaan niitä varsin vaivattomasti. E- kirjasovelluksen avulla pystyt lähes aina, säätämään kirjan tekstin kokoa. Joten jos sinulla on haasteita nähdä pientä tekstiä, voit tarvittaessa suurentaa kirjainten kokoa.

Kätevän kirjanmerkin ansioista voit jatkaa kirjan lukemista siitä kohdin mihin viime kerralla jäitkään. Useimmissa sovelluksissa on myös mahdollista valita kirjan taustaväri. Perinteisen mustia kirjaimia valkoisella taustalla lisäksi, sinulla on mahdollisuus valita myös vaaleanruskea tai jopa melkein musta tausta. Tummemmalla taustalla pystyt myös säästämään silmiäsi haitalliselta siniseltä valolta. Varsinkin äänikirjojen kohdalla voit nauttia kätevästä uniajastuksesta, jossa voit valita minkä ajan kuluttua laite sammuu täysin itsestään. Voit siis olla kuin lapsi konsanaan kuunnella tai lukea iltasadun, joka tuudittaa sinut mukavasti unimaailmaan.

Kirjan lukeminen ei siis ehkä koskaan ole ollut näin helppoa. E-kirja kulkee mukanasi siellä missä sinäkin, sillä satojen sivujen kirja mahtuu vaivatta omaan käsilaukkuusi. Kirjat sijaitsevat siellä missä sinäkin. E- kirjan avulla voit nauttia lukuelämyksestä siellä missä aiemmin lukeminen ei ole valaistuksen takia ollut mahdollista.

Nyt voit astua tarinoiden mielenkiintoiseen maailmaan, vaikka pilkkopimeässä, sillä kännykän näytön valo valaisee juuri tarvittavan määrän. Kännykän lisäksi e- kirjan lukeminen onnistuu myös tabletilta tai vaikkapa e- kirjan lukemiseen erityisesti kehitetyillä lukulaitteilla. Näin sinua ei häiritä kesken mielenkiintoisen kirjan.

Parhaat sovellukset e-kirjojen lukemiseen

Bookbeat, Elisa kirja, Storytel, Nextory tai Audible? Nämä jokainen tarjoilee sinulle tuhansien kirjojen ääni ja e- kirjavalikoiman. Näiden kirjojen nauttiminen on helpompaa ja ennen kaikkea mukavampaa kun lataat sovelluskaupasta maksuttomasti niiden oman sovelluksen, jossa sinulle aukeaa tämä digitaalinen kirjasto. Myös niin suomalainen kirjakauppa kuin ellibs tarjoaa sinulle oman sovelluksen e- kirjan lukemiseen.

Ennen itse lukemista, sinun tulee tarkistaa sovelluksen lataamisohje, joka vaihtelee käytössäsi olevan laitteen mukaan. Esimerkiksi ellibs tarjoaa Android, Windows, Mac, iPad tai muille sähköisten kirjojen lukulaitteille eri lukuohjelman, joka määräytyy sen mukaan missä muodossa haluamasi kirja on tallennettu. Vesileimatut kirjat toimitetaan niiden alkuperäisessä tiedostomuodossaan, ja niitä voi lukea millä tahansa laitteella, joka tukee kirjan tietosivuilla ilmoitettua tiedostomuotoa.

Adobe DMR- suojattujen kirjojen lukeminen onnistuu taas menemällä Adoben sivuille ja luomalla itsellesi oma Adobe- tili. Maksuttoman sovelluksen asentamisen jälkeen pääset nauttimaan e- kirjasta siellä missä haluat! Maksuttoman sovelluksen lataamisen jälkeen pääset nauttimaan vauvattomasti e- kirjan lukemisesta. Sovelluksen ansiosta lukeminen nousee uudelle tasolle, sillä säätämällä itsellesi sopivan kokoisen tekstin sekä taustavalon, sinulle jää vain tärkein eli itse kirjasta sekä tarinasta nauttiminen.

Audiblen alkuun yksinkertaiselta näyttävä sovellus tarjoilee kuitenkin huikean lukukokemuksen. Tärkeintä parhaimman lukuelämyksen tarjoavassa sovelluksessa on se, että sovelluksessa on kaikki tarpeellinen sekä mahdollisimman vähän mitään tarpeetonta. Sovellukset sekä lukuohjelmat ovat hyvin paljon toistensa kaltaisia, joten et todennäköisesti mene kovinkaan pahasti harhaan valitsemalla minkä tahansa näistä sovelluksista, jotka käyvät e- kirjan lukemiseen.

Lisäksi kokemus siitä mikä on paras sovellus e- kirjan lukemiseen, on aina subjektiviinen. Kaikista helpoiten löydät parhaan sovelluksen testaamalla eri sovelluksia, ja valitsemalla niiden joukosta sen, joka sopii juuri sinun käyttötarpeisiisi!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *